Kuinka teet ensimmäiset 100,000 € asiantuntijana? Tässä ohjeet

Haluat siis rakentaa asiantuntijaliiketoimintaa jossa myyt palveluasi, eli aikaasi, sekä monistettavia tuotteitasi, kuten kirjoja ja digitaalisia tuotteita (kuten verkkokurssit).

Miten saat tehtyä ensimmäiset 100,000 euroa?

Miten saat liiketoimintasi kasvamaan?

Miten saavutat miljoonan euron liikevaihdon?

Kaikki lähtee tuotteestasi. Jos pystyt ratkaisemaan asiakkaasi ongelman, ja siten auttamaan häntä eteenpäin, niin sinulla on paikka markkinalla asiantuntijana.

“When you can deliver value to someone, that’s the only thing that matters when they have a true problem. You don’t care where your mechanic grew up. You care — when your car is broken — can you fix it? Do you know how to fix it? If you know how to fix it, you’re my guy, you’re my gal. That’s what’s important.” – Kiinteistösijoittaja J. Massey

Asiantuntijan menestyksen ratkaisee pitkälti se miten polttavan ongelman asiantuntija osaa ratkaista. Menestykseen vaikuttaa toki myös kilpailutilanne, markkinointi, jne., mutta kaiken pohjalla on asiakkaan tarve ratkaista ongelma, sekä asiantuntijan kyky auttaa siinä.

Asiantuntijan menestys ei kuitenkaan tule tyhjästä. Myydäkseen tuotteitaan asiantuntija tarvitsee yleisöä. Ilman potentiaalisten asiakkaiden yleisöä myynti on aina takkuilevaa.

Paras yleisö mitä asiantuntijalla voi olla on ikioma sähköpostilista.

Olen myynyt omaa asiantuntijapalveluani jo usean vuoden ajan, ja olen auttanut monia konsultointi- ja valmennusasiakkaitani kasvattamaan myyntiään asiantuntijana jo useiden vuosien ajan.

Sekä omalla kohdallani että kaikkien asiantuntija-asiakkaideni kohdalla sähköpostimarkkinointi on aina osoittautunut parhaaksi myyntivälineeksi.

AINA.

Sähköpostimarkkinointi on todella vahva väline, ja nyt en todellakaan puhu ”spämmäämisestä”, vaan sähköpostimarkkinoinnista jossa vastaanottaja nimenomaan HALUAA vastaanottaa viestejä sinulta.

Sähköpostimarkkinointi yhdistettynä asiantuntijan kirjoittamiin blogipostauksiin on todella voimakas myyntikone. Blogipostausten avulla asiantuntija antaa lisäarvoa markkinalleen, mutta ilman yleisöä blogipostaukseen ei tule lukijoita. Blogipostauksella jota kukaan ei lue ei ole mitään arvoa ja merkitystä.

Asiantuntijan tulee siis kirjoittaa blogipostauksia säännöllisesti antaakseen lisäarvoa markkinalle, sekä osoittaakseen potentiaalisille asiakkaille että mitä konkreettista hyötyä asiantuntijan palveluun tai tuotteisiin investointi voi asiakkaalle antaa.

Kun blogipostaus on kirjoitettu, on aika PROMOTOIDA sitä, eli aktiivisesti ohjata postaukseen lukijoita.

Tähän on olemassa monia vaihtoehtoja aina maksullisesta Facebook-mainonnasta hakukoneoptimointiin, mutta ylivoimaisesti nopein ja kustannustehokkain keino ohjata suuria määriä lukijoita blogiin on omalle sähköpostilistalle meilaaminen.

Fakta on että mitä suurempi sähköpostilistasi on sitä enemmän lukijoita blogiisi ohjaat, ja sitä enemmän sinulla on mahdollisuus tehdä myyntiä.

On päivänselvää että 1,000 ihmisen sähköpostilista tuottaa vähemmän myyntiä kuin 10,000 ihmisen lista, ja että 100,000 ihmisen lista tuottaa huomattavasti enemmän myyntiä.

Asiantuntijapalvelun markkinoinnissa tulee fokusoitua kahteen tärkeään tehtävään:

 1. Lisäarvon tuottaminen
 2. Tuotteiden myynti

Kyse on jatkuvasta prosessista jota tulee tehdä koko ajan, eikä ”pari kertaa vuodessa”. Kurinalaisuus ja fokusoituminen ratkaisevat tässäkin onnistumisen.

Lisäarvon tuottaminen tarkoittaa sitä että asiantuntija antaa konkreettisia ohjeita markkinalleen täysin ilmaiseksi. Tällä tavalla asiantuntija ei pelkästään saa markkinan huomiota, vaan osoittaa markkinalle myös oman osaamisensa arvon ja merkityksen. Lisäarvoa tuottamalla asiantuntija ottaa paikkansa markkinalla.

Ilman myyntiä ei tule leipää pöytään, joten lisäarvon tuottamisen lisäksi asiantuntijan tulee aktiivisesti myydä omaa palveluaan ja tuotteitaan.

Oma lähestymistapani on että annan 80% tietotaidostani täysin ilmaiseksi lisäarvona, ja 20% kaikkein kovimmasta ja arvokkaimmasta tiedosta on maksullista.

Tässä kohtaa ymmärrämme että tehdäkseen enemmän rahaa asiantuntijan tulee aktiivisesti tuottaa lisäarvoa blogipostausten avulla, sekä ohjata lukijoita postauksiin meilaamalla omalle sähköpostilistalleen. Tämän lisäksi asiantuntijan tulee aktiivisesti myydä tuotteitaan meilaamalla myyntimaileja omalle sähköpostilistalleen.

Konkretisoidaan hieman lisää. Oletetaan että olet aloitteleva asiantuntija. Mitä sinun tulisi tehdä nyt heti, ja mitä sen jälkeen joka päivä tehdäksesi rahaa?

Aloita tuottamalla ”lisäarvopommi”.

Lisäarvopommi on ”massiivinen” lisäarvopaketti jonka tarjoat markkinallesi täysin ilmaiseksi vaihtokauppana potentiaalisten asiakkaiden yhteystiedoista. Henkilökohtaisesti suosin ilmaista opasta tai e-kirjaa, kun taasen joku toinen kokee videot itselleen paremmin sopivaksi.

Lisäarvopommissa on kyse siitä että asiantuntijana sinä annat markkinallesi valtavan annoksen lisäarvoa täysin ilmaiseksi saadaksesi vaihtokauppana potentiaalisia asiakkaita sähköpostilistallesi.

Otetaan esimerkiksi ravitsemusterapeutti. Millaisen lisäarvopommin ravitsemusterapeutti voisi luoda?

Ravitsemusterapeutti voisi kirjoittaa esimerkiksi 20-sivuisen e-kirjan (pdf-dokumentti) otsikolla ”7 askelta ruokavalioon joka pidentää ikää 30 vuotta”.

Tällä kyseisellä oppaalla ravitsemusterapeutti auttaa potentiaalisia asiakkaitaan saamaan tuloksia jo ennen kuin he ostavat asiantuntijalta minkäänlaista palvelua. Mikä voisi olla parempi näyttö asiantuntijan arvosta ja merkityksestä kuin se että asiakas saa tuloksia aikaan jo ennen kuin sijoittaa penniäkään asiantuntijan palveluun.

Kun opas on valmis, on aika laittaa se tarjolle. Tässä kohtaa asiantuntija luo laskeutumissivun.

Minä käytän, ja vahvasti suosittelen, laskeutumissivujen rakentamiseen työkaluja kuten LeadPages ja ClickFunnels. Leadpages on todella helppokäyttöinen työkalu jolla voi rakentaa näyttäviä ja tehokkaita laskeutumissivuja. Kaikki omat laskeutumissivuni on rakennettu juuri tämän työkalun ja ClickFunnelsin avulla.

Jotta asiantuntija saa sähköpostiosoitteet talteen tulee hänellä olla sähköpostimarkkinoinnin väline. Minä käytän, ja vahvasti suosittelen, ehkä maailman suosituinta sähköpostimarkkinoinnin palvelua nimeltään Mailchimp.

Aivan kuten Leadpages, myös Mailchimp on todella helppokäyttöinen työkalu. Mailchimpin etu on siinä että se on helppoa integroida mm. Leadpages työkalun kanssa. Sähköpostiliidejä keräävän laskeutumissivun rakentaminen on todella helppoa ja nopeaa Leadpages + Mailchimp yhdistelmän avulla.

Kun laskeutumissivu on valmis, ja sähköpostilista Mailchimpissa alustettu, on aika lähteä ohjaamaan potentiaalisia asiakkaita laskeutumissivulle. Tässä Facebook-mainonta on ylivoimainen ykkönen.

Facebook-mainonnan avulla asiantuntija voi löytää juuri oikeat ihmiset, eli potentiaaliset asiakkaat, ja ohjata heidät laskeutumissivulle lataamaan ilmaisen e-kirjan.

Facebook-mainonnan voima on kohdentamisessa. Tämä tarkoittaa sitä että mainostajana asiantuntijan ei tarvitse maksaa ”huonoille kohderyhmille” mainostamisesta, vaan hän maksaa siitä että juuri oikeat ihmiset näkevät ja klikkaavat mainosta.

Yhteenveto

Jos olet aloitteleva asiantuntija, ja haluat tehdä ensimmäiset 100,000 €, toimi alla olevien ohjeiden mukaan. Jos taasen olet pidempään toiminut asiantuntija, ja haluat nostaa liikevaihtosi 100,000 € tasolta 200,000 € tasolle, tarvitset suuremman yleisön. Myös sinun kohdalla tulee toimia alla olevien ohjeiden mukaisesti.

 1. Luo jämäkkä ”lisäarvopommi”
 2. Rakenna laskeutumissivu jolla annat lisäarvopommin ilmaiseksi vaihtokauppana potentiaalisen asiakkaan sähköpostiosoitteesta
 3. Ohjaa oikean kohderyhmän ihmisiä laskeutumissivullesi Facebook-mainonnan avulla
 4. Tuota lisäarvoa kirjoittamalla blogipostauksia säännöllisesti
 5. Ohjaa lukijoita blogiisi meilaamalla omalle sähköpostilistallesi
 6. Luo tuotteita, ja niille omat myyntisivut
 7. Tee myyntiä ohjaamalla potentiaalisia asiakkaita omalta sähköpostilistaltasi myyntisivullesi
 8. Toista tätä prosessia aktiivisesti, ja pysy tiukasti tässä mallissa.

Miksi niin monien yrittäjien tienesti pysyy pienenä eikä yritys kasva?

Minulla oli 14-vuotiaana oma alkava bisnes. Kasvihuone. Kasvatin männyntaimia ja myin taimet metsäyhtiölle. Mäntyjen lisäksi kasvatin poppelintaimia joita myin mm. äitini ystäville.

Yhden kasvihuoneen minibisnes ei ollut kultakaivos, joten sen lisäksi tein päivätöitä mm. jakamalla postia ja istuttamalla metsää.

Kahden kesän työputken jälkeen minulla oli kädessä aika hyvä kasa rahaa. Mitä tein?

Ostin moottorikelkan…

En tiedostanut sitä silloin, mutta tein ensimmäisen kerran tyypillisen ja pahimman virheen mitä liiketoiminnan rakentamisessa voi tehdä: En sijoittanut voittoa takaisin liiketoiminnan kasvattamiseen.

Toki 14-vuotiaalta ei voi odottaa kovin hyvää ”bisnesvaistoa”, varsinkin kun uusi moottorikelkka polttelee mielessä päivittäin parin vuoden ajan. Se mitä 14-vuotiaana tein on kuitenkin hyvä esimerkki siitä mitä minun EI olisi pitänyt tehdä, ja mitä valitettavasti olen tehnyt monta kertaa elämäni aikana.

Olen toistanut saman virheen valitettavan usein, mutta olen myös ottanut opikseni. Olen oppinut tämänkin ”kantapään kautta”, mutta ehkäpä olisin ollut järkevämpi jo kauan sitten jos minulla olisi ollut alusta alkaen liiketoiminnan mentori tai valmentaja.

Kirjoitin tämän postauksen jotta sinä voit katsoa taakepäin omaa yrittäjän polkuasi, ja miettiä että missä kohtaa olisi pitänyt toimia toisin. Näistä tilanteista voi oppia jotta jatkossa samoja virheitä ei tulisi toistettua.

Investoi liiketoimintasi voitto takaisin kasvattaaksesi liikevaihtoa ja tulosta, ja tee se nopeasti sillä aika on rahaa ja aikaa et koskaan saa takaisin.

Pahin virhe mitä voit liiketoiminnassasi tehdä on että et sijoita tekemääsi voittoa takaisin liiketoimintasi kasvattamiseen, vaan kulutat rahan johonkin mikä ei tuota uutta rahaa.

Olet varmasti kuullut tämän ennenkin, eikö vain? Tämä tuskin on kovin uusi ajatus, mutta väitän että et ole ajatellut tätä oikealta ”kantilta”.

Minulla on noin 10 vuoden kokemus verkossa tapahtuvan liiketoiminnan rakentamisesta ja kasvattamisesta maksullisen mainonnan avulla. Väitän että Facebook- ja Google-mainonta ovat nopein keino kasvattaa verkkokaupan, digitaalisen tuotteen, asiantuntijapalvelun ja vastaavanlaisten liiketoimien myyntiä.

Mitä tyypillinen kokematon yrittäjä verkossa tekee kun liiketoiminta osoittautuu kannattavaksi ja hieman voittoa tekeväksi?

 • Nostaa palkkaa
 • Laittaa kertyneen voiton sivuun ”pahan päivän varalle”
 • Pyrkii minimoimaan kustannukset mukaan lukien mainoskulut
 • Laajentaa tuotevalikoimaansa ”hitaasti hyvä tulee”-periaatteella
 • Tekee lähestulkoon kaiken itse koska palkkaaminen on kallista ja riskialtista

Tämä lähestymistapa johtaa erittäin hitaaseen kasvuun tai jopa paikalleen jämähtämiseen.

Parempi lähestymistapa on INVESTOIDA liiketoiminnan voitto takaisin liiketoiminnan kasvattamiseen. Edellisen sijaan yrittäjän tulisi:

 • Välttää palkan nostamista kuin ruttoa
 • Siirtää työt pois omista käsistä niin nopeasti kuin mahdollista joko palkkaamalla työntekijöitä tai ulkoistamalla toiselle yhtiölle
 • Laajentaa tuotevalikoimaa
 • Laajentaa myyntiä ulkomaille
 • Kasvattaa päivittäistä mainosbudjettia
 • Ottaa lisää riskiä lainapääomalla
 • Pitää kiirettä!

Suurimmalla osalla meistä on lähtökohtaisesti voimakas pelko riskejä ja investointeja kohtaan. Fakta kuitenkin on että bisnes kasvaa vain ottamalla riskiä, ja riskinottamiseen luetaan mm. töiden ulkoistaminen, ihmisten palkkaaminen, tuotevalikoiman laajentaminen, uusien markkinoiden avaaminen, mainosbudjetin kasvattaminen, jne.

Jotta saat liiketoimintasi kasvamaan ja tuottamaan parempaa tulosta täytyy sinun myydä enemmän. Jotta myyt enemmän täytyy sinun tavoittaa nopeammin uusia asiakkaita. Tähän on kaksi tärkeää reittiä:

 • Tuotevalikoiman laajentaminen
 • Mainosbudjetin kasvattaminen

Matti Meikäläinen tykkää maastopyöristä kun taasen Maija Meikäläinen arvostaa laadukkaita juoksuvaatteita. Jotta voit myydä enemmän tulee sinun tavoittaa uusia kohderyhmiä. Tämä onnistuu tuotevalkoiman laajentamisella.

Jos sijoitat nyt 20 euroa päivässä mainontaan, ja tavoitat sillä 20 potentiaalista asiakasta päivässä, miten voisi tavoittaa jatkossa 40 asiakasta päivässä? Tuplaamalla mainosbudjettisi, luonnollisesti.

Mainosbudjetin systemaattinen ja agressiivinen kasvattaminen on tie kohti suurempia myyntimääriä.

Jotta ylipäänsä voit myydä uusille kohderyhmille tulee sinulla olla laajempi valikoima tuotteita, sekä mekanismi (mainonta) uusien kohderyhmien tavoittamiseen. Tämän vuoksi kaksi edellistä kohtaa ovat selkein tie liikevaihdon kasvattamiseen.

Kyse on myynnin kautta sisään tulevan rahan takaisin INVESTOINNISTA.

Tuotevalikoiman laajentamisen ja mainosbudjetin kasvattamisen kanssa tulisi olla ”kiire”, eli molempia pitäisi tehdä kovaa vauhtia, mutta kumpaakaan ei missään nimessä pidä tehdä ”sokkona”.

Digitaalisessa markkinoinnissa käytetään ns. ”konversiopikseliä” mainonnan tuottamien tulosten mittaamiseen. Konversiopikselin avulla voimme tehdä mainontaa siten että tiedämme täsmälleen mitkä kohderyhmät ostavat mitäkin tuotetta, ja että mitkä kaikista meidän mainoksista tuottavat parhaiten myyntiä. Tämän tiedon avulla voimme tehdä valistuneita päätöksiä ja muutoksia.

Konversiopikseli kertoo meille että mitkä tuotteet myyvät ja mitkä eivät. Konversiopikseli kertoo myös että mihin kohderyhmään ja mainokseen sijoitettu raha tuottaa parhaiten myyntiä, eli tuottoa sijoitetulle pääomalle. Verkossa tapahtuvan liiketoiminnan kasvu nojaa vahvasti tämän tiedon varaan. Tämän tiedon avulla teemme oikeita päätöksiä tuotevalikoiman laajentamisessa ja mainosbudjetin kasvattamisessa.

Mitä tahansa verkossa myytkin, ensimmäinen askeleesi on asentaa konversiopikseli paikalleen, testata sen toimivuus, ja sen jälkeen alkaa tehdä mainontaa jossa käytetään konversiopikseliä.

Tämän jälkeen sinun tulee tehdä mainontaa joka päivä myydäksesi joka päivä.

”Money doesn’t sleep”, on tapana sanoa. Tämän vuoksi minäkin teen mainontaa 365 päivää vuodessa myydäkseni 365 päivää vuodessa. Verkkokauppani on auki nyt ja aina.

Opettele alusta alkaen lähestymistapa missä pyrit sijoittamaan myynnistä tulevan rahan välittömästi takaisin mainontaan ja tuotevalikoiman laajentamiseen kasvattaaksesi liikevaihtoasi.

Älä pidä taukoja, vaan pidä kiirettä.

Pyri koko ajan nousemaan seuraavalle tasolle. Kun liiketoimintasi myy hyvin, ja tuottaa voittoa, mikä on seuraava askel?

Ota lainaa, investoi rajusti, ja kiihdytä vauhtia.

Älä tee tätä sokkona, vaan mm. konversiopikselin antamaan dataan nojaten. Investoi lainapääoma älykkäästi.

Muista pitää kiirettä. Jos sinulla on aikaa tsiigailla Netflixia tai telkkaria, et keskity olennaiseen. Jos sinulla on aikaa lueskella kivaa kirjaa kahvilassa, et keskity olennaiseen. Jos sinulla on aikaa ottaa koko viikonloppu rennosti, et keskity olennaiseen.

Aseta tavoitteesi korkeammalle. Sitoudu liiketoimintasi kasvattamiseen 110%:sti, ja tee töitä lujasti. Liikevaihdon tuplaamisen sijaan pyri kymmenkertaistamaan.

Aika juoksee koko ajan, ja jokainen menetetty minuutti on todellakin menetetty. Aikaa ei saa takaisin, joten pyri nousemaan esimerkiksi miljoonan euron liikevaihtoon vuodessa viiden vuoden sijaan.