Otin loparit, mutta mitä siitä seurasi?

Oli tavanomainen arkiaamu sillä erotuksella että oli järkyttävä kiire töihin.

Vein poikani aamullla kerhoon, ja lähdin saman tien kaasuttamaan kohti duunia. Ajoin aika reipasta ylinopeutta Lahdentiellä ehtiäkseni ajoissa kokoukseen.

Myöhästyin palaverista 2 minuuttia koska kofeiiniaddiktina en voinut ohittaa hidasta kahvviautomaattia.

Palaveri oli alkanut, ja pomo huomasi minun tulevan hiemman myöhässä. Kaveri katsoi heti ”pahalla silmällä”, ja kirjoitti jotain muistikirjaansa. Hänellä oli tapana kirjoittaa aina pieni muistutus itselleen, että ”anna palautetta Markolle, jne.”. Pomo oli tarkka mies.

Istuin alas, ja kuuntelin sitä tavanomaista jaarittelua. Noin 20 minuutin kuluttua tajusin että jälleen kerran minulla ei ole tässäkäään kokouksessa mitään roolia. Käytännössä vain kuuntelin kuinka muut selostivat ”sitä sun tätä” ilman että kukaan tuli lopulta mihinkään lopputulokseen, saatika että kokouksesta olisi seurannut jonkinlainen ”action-lista”.

Olin projektipäällikkö ohjelmistoalalla. Tehtäväni oli varmistaa että tuote valmistui aikataulun ja budjetin rajoissa.

Olin totaalisen kyllästynyt.

”Oikea” tehtäväni oli lähinnä lähetellä sähköposteja päivästä toiseen.

Istuin aina aamulla koneelle lähetelläkseni sähköposteja lounastaukoon saakka. Sen jälkeen taas sähköpostien lähetystä kahvipaussiin saakka, ja sen jälken vielä vähän lisää sähköpostien lähettelyä kunnnes oli aika ajaa kaupan kautta kotiin.

”Tätäkö minä olen aina halunnut”, mietin kokouksessa?

”Näinkö haluan loppuelämäni elää?”

”Onko juuri tämä sitä mikä tekee minut superonnelliseksi?”

”No ei saatana ole!”

**Anteeksi kiroiluni, mutta haluan että tiedät miten totaalisen kyllästynyt olin…

Kesken palaverin tajusin että olen totaalisen väärässä paikassa. Teen duunia jota todellakaan EN halua tehdä, vaikka olin vuosia opiskellut aihetta Helsingin yliopistossa.

Pienestä asti äiti ja isä opettivat että ”käy kouluja, mene töihin ja elä säästäen”.

Ihan kiva, mutta missään kohtaa äiti ja isä eivät puhuneet onnellisuudesta. He käytännössä puhuivat vain ”laillistetusta orjuudesta”, jos saan hieman karrikoiden kuvailla…

Opiskeluaikoina vietin vuosia Ranskassa, Sveitsissä ja Italiassa laskien suksilla vuorilla päivästä toiseen. Olin ns. ”hiihtopummi”.

Silloin olin onnellinen.

Kesken kokouksen tajusin, että kaikki se onnellisuus oli kadonnut. Elämästä oli tullut todella tylsää. Elin ”pyhää kolminaisuutta”, eli ”töihin –> kauppaan –> kotiin”. Sama kuvio toistui päivästä toiseen, ja viikonloppuna känni päälle (siihen aikaan join vielä alkoholia).

Olin tullut tien päähän. Oli aika tehdä muutos.

Kesken kokouksen, aivan ”ex tempore”, luonnostelin irtisanomuspaperin. Innostuin siitää aivan hulluna. Tajusin että ”eihän minun mikään PAKKO täällä ole olla!”

Nousin kesken kokouksen, ja lähdin innoissani tulostamaan paperia. Pomo katsoi pahalla silmällä kun kävelin ulos mitään sanomatta. Se ei merkinnyt minulle enää mitään.

Kävelin omaan ”karsinaani”. Siihen viereiseen minkä naapurissa toinen työntekijä kuunteli päivästä toiseen Radio Novaa (voi ristus inhosin sitä kanavaa…).

Tulostin paperin, ja jäin odottamaan että pomo tulee kokouksesta. Ennen kuin hän ehti valittamaan myöhästymisestäni, kävelin hänen astetta parempaan karsinaan, ja iskin lapun pöytään todeten että ”haluan lähteä heti”.

Pomo oli ihmeissään. ”Ööö, siis haluat lopettaa, ja nyt HETI, niinkö?”

”Jep, kyllä vain. On aika kääntää uusi sivu elämässä”, totesin.

”Voidaanko me miettiä’ huomiseen asti?”, pomo kysyi.

”Fair enough”, vastasin, eli palataan asiaan aamulla.

Seuraavana aamuna klo 9 kävelin pomon luo kysyen että ”onko kaikki OK jos lähden ASAP?”

Pomo oli ihan äimistynyt, mutta totesi että ”eihän me voida sinua väkisinkään täällä pitää jos kerta et halua etta meillä töissä”.

”Yeah boys!”, ajattelin. Oli aika nostaa kytkintä.

Olin edellisenä iltana kantanut jo kaikki tavarat pois. Olin 100%:n varma ratkaisustani. Niinpä kävelin vain parin työkaverin luo sanomaan ”moikka, pidetään yhteyttä!”

Kaverit olivat ihan ”pihalla kuin lumiukko”. Myöhemmin Facebook-viestien kautta tajusivat hyvin rratkaisuni. Pari vuotta myöhemmin huomasin että molemmat kaverit olivat tehneet täsmälleen saman ratkaisun, ja ovat nyt yrittäjiä.

Niinpä kävelin aurinkoisena torstai-aamuna autolleni, avasin kattoluukun, ja laitoin stereoiden ”nupit kaakkoon”. Hevimetelin pauhatessa kaasutin pois palkkatyöstä. Viimeistä kertaa. Taakse katsomatta.

Olin onnellinen. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Kotiin tultuani vaimoni kysyi ihmeissään että ”miten sinä näin aikaisin jo tulit?”, jolloin tajusin että ”Hups! Olisikohan pitänyt sanoa jotain aiemmin…”

Kerroin että ”otin loparit”, johon vaimoni 5 sekunnin hiljaisen tuijotuksen jälkeen totesi lyhyesti ja ytimekkäästi ”VI*** HULLU!”

Ymmärrrän häntä. Hän on saman ikäpolven kasvatti, ja kokee että palkkatyöstä tulee pitää kiinni. Nyt vuosien jälkeen hänkin näkee asian ihan toisin, ja on tyytyväinen ratkaisuuni, vaikka silloin se oli hänelle aika pelottava.

Seuraavana päivänä vein poikani taasen kerhoon. Tällä kertaa kävellen. Kävelimme pienen Noel-poikani kanssa käsi kädessä auringon noustessa. Ei ollut kiirettä. Ei ollut ketään katsomassa pahalla silmällä jos tulen myöhässä. Tiesin tehneeni juuri oikean ratkaisun.

Niin jäi taakse palkkatyö ja ura ohjelmistoalalla. Ensimmäistä kertaa elämässäni olin täysin omillani. Vastasin 100%:sti itse itsestäni. Minulla oli täysi vastuu omasta ja perhenei toimeentulosta. Vastuu oli painava, mutta toisaalta minulla oli myös valtava mahdollisuus muuttaa meidän kaikkien elämää radikaalisti onnellisemmaksi.

Alku oli vaikea. Tein pitkiä päiviä, ja välillä akikki tuntui todella vaikealta, mutta missään kohtaa en edes harkinnut luovuttamista. Missään kohtaa en ajatellut että pitäitiköhän lähettää entiselle pomolle viesti, ja kysyä olisiko duunia tarjolla…

Pinvastoin. Olin 100%:sti sitoutunut oman yrittäjän elämäni rakentamiseen. Olin 100%:sen sitoutunut onnistumaan.

Vaikean alun jälkeen asiat alkoivat sujua. Matkalla on ollut ylä- ja alamäkiä. On ollut voittoja ja tappioita, mutta ne kaikki kuuluvat yrittäjän elämään. Niitä tulee olemaan myös jatkossa. En pelkää tappioita, sillä tappion jälkeen tulee myös voittoja.

Nyt vuosien jälkeen olen onnellinen ratkaisuni suhteen, mutta miten elämäni on muutunut? Tänä päivänä

1. Minulla on mahdollisuus VALITA mitä teen elämässäni. Minulla on mahdollisuus valita mitä työtä tee, kenen kanssa teen, missä teen ja miten paljon teen.
2. Ansaitsen huomattavasti enemmän kuin palkkatyössä, ja siten mahdollistan mm. tyttäreni törkeän kalliin kilpailu-uran taitoluistelussa.
3. Asun Lontoossa 8 miljoonan ihmisen suurkaupungissa missä inspiraatiot, kumppanit ja asiakkaat eivät lopu kesken.
4. Matkustan paljon työn ja perheeni kanssa, ja siten näen ja koen maailmaa kuten pienestä asti olen aina halunnut.
5. Urheilen kovasti koska minulla on siihen mahdollisuus vaikka keskellä päivää (ei ole pomoa katsomassa pahalla silmällä jos lähden lenkille).
6. Teen töitä mielettömän hienojen ihmisten kanssa jotka ovat positiivisia, tavoitteellisia, mielettömn kovia ammattilaisia, ja ennen kaikkea hyviä kavereita.
7. Voin tehdä paljon kivoja asioita lasteni kanssa nyt kun minulla on siihen aikaa ja rahaa.

Ai niin, ja myös alkoholi jäi jo vuosia sitten. Tänä päivänä olen totaalisen raitis, ja fokusoin voimavarani dokaamisen sijaan oman menestykseni maksimointiin.

Elämä tuntuu hyvältä nyt. Ainahan voi sattua kaikenlaista, mutta juuri nyt muutama vuosi edellä kertomani ratkaisun jälkeen asiat ovat hyvin.

Miksi kerron tarinaani?

Koska haluan inspiroida, mitovoida ja innostaa sinua tekemään juuri niin kuin elämässäi haluat. Jos halaut rakentaa omaa bisnestä, haluan rohkaista sinua ottamaan ensimmäisen askeleen, sillä vilpittömästi koen yrittäjyyden olevan miljoona kertaa parempi artkaisu kuin palkkatyö.

Mitä ikinä elämässäsi haluat tehdä, kuuntele sydämesi ääntä. Tee niitä ratkaisuita mitkä koet itsellesi tärkeiksi, vaikka ne voivat tuntua pelottavilta, ja vaikka niissä on riskiä mukana.

Jos sinua pelottaa, mieti mikä on ”worst case scenario”, eli mikä on pahinta mitä voi tapahtua kun lähdet esimerkiksi yrittäjän tielle?

Mitä jos menetät rahaa vaikka 10,000 euroa?

Ei se sinua ”turmioon” vie. Pääset siitä yli nopeasti.

Mietin aikoinaan samaa. Tajusin että vaikka menettisin rahaa ja ”kasvoni”, niin vaimo ja lapset seisovat rinnallani aina. Tärkeimpiäni en menetä jos epäonnistun yrittäjänä.

Kulje rohkeasti polkua jonka itsellesi koet hyväksi.

Alla olevassa kuvassa olen lasteni kanssa Kreetalla muutama kuukausi sitten. Kun SINÄ olet onnellinen, on myös perheesi onnellinen. Tee siis lujasti töitä oman onnellisuutesi eteen, niin pian myös läheissesi ovat onnellisia.

Kuinka sitten pääset alkuun? Mistä lähteä liikkeelle?

Voit harkita esimerkiksi oman verkkokauppasi perustamista. Olen itse verkkokauppias, ja olen ollut mukana rakentamassa useita verkkokauppaliiketoimia. Minusta se on yksi aivan loistava bisnesmalli yrittäjälle.

Järjestän TORSTAINA 9.11. klo 13-14 maksuttoman koulutuksen netissä, jossa käyn läpi tärkeimmät askeleet jotka sinun tulee ottaa käynnistääksesi oman verkkokauppasi nopeasti ilman suurta pääomaa tai aiempaa kokemusta.

Varaa paikkasi koulutukseen tästä –> http://bit.ly/2ApqGBV

Lupaanko liian paljon? Että oma verkkokauppaliiketoimi käyntiin nopeasti, ilman suurta pääomaa ja aiempaa kokemusta?

Täysin mahdollista ja realistista, myös sinulle. Tulet yllättymään miten erilainen lähestymistapa meillä on, ja kuinka paljon helpompaa se on kuin moni kuvittelee.

Me eletään vuotta 2017. Tänä päivänä on olemassa paljon hyviä työkaluja, palveluita ja lähestymistapoja millä liikeideat voidaan TESTATA salaman nopeasti ilman että riskeerataan paljon aikaa ja rahaa.

Tässä webinaarissa opt mm:

  • Tärkeimmät askeleet jotka sinun tulee ottaa rakentaaksesi oman verkkokauppasi
  • Parhaat keinot loistavien tuoteideoiden löytämiseen
  • Ylivoimaisesti paras keino myyntisi nopeaan kasvattamiseen
  • Esimerkkejä menestyvistä tuotteista
  • Virheet mitä useimmat verkkokauppiaat tekevät, ja mitkä sinun tulee välttää
  • Mahdollisuudet mitä verkkokauppa sinulle antaa
  • Riskit ja ”sudenkuopat” mitä verkkokauppaliiketoiminnassa voi olla
  • Ensimmäiset askeleet mitä sinun tulee ottaa jos halaut lähteä tekemään omaa verkkokauppaliiketoimintaasi

Webinaarissa voit kysyä mitä tahansa, ja minä pyrin vastaamaan jokaiseen kysymykseen.

Meillä o nvuosien kokemus verkkokauppamyynnistä sekä kotimaassa että ulkomailla. me tiedetään täsmälleen miten verkkokauppabisnes rakennetaan, joten älä missaa tätä koulutusta!

Varaa paikkasi tästä –> http://bit.ly/2ApqGBV

Huomaa, että paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi pian!

T.. Marko

Kommentit

kommenttia

About the Author

Marko Pyhäjärvi on Internet-markkinoinnin asiantuntija, konsultti ja valmentaja. Markon vahvuus on Facebook-mainonnassa ja sähköpostimarkkinoinnissa joita hän on tehnyt vuodesta 2007. Markon lähestymistapa mainontaan on analyyttinen ja ROI-hakuinen, sillä vain tuloksella on merkitystä. Marko opettaa strategiaansa suositussa Kickass-seminaarissa.

>

Menestyjäksi opitaan - ei synnytä!
Lataa ILMAINEN raportti 12 gurusta (esim. Tony Robbins), ja opi se yksi kaikkia menestyjiä yhdistävä tekijä (jolla on loputtoman suuri vaikutus tulevaisuuteesi).

x