Miksi vain harva menestyy, ja suurin osa epäonnistuu?

Tutkimusten mukaan vain 5% amerikkalaisista pärjää omillaan. Suurin osa ihmisistä elää eräänlaista ”kädestä-suuhun selviytymistaistelua” päivästä toiseen, ja on vaikean paikan edessä riippuvainen valtion tai läheisten taloudellisesta tuesta.

Vain 5% pärjää omillaan, eli on taloudellisesti riippumattomia muista. Se on todella vähän yli 300 miljoonan ihmisen yhteiskunnasta.

Miksi vain harva menestyy? Miksi se on niin vaikeaa useimmille?

On toki tärkeää muistaa että menestys ei tapahdu yhdessä yössä, kuten ei myöskään epäonnistuminen. Menestys on seurausta siitä että ollaan tehty menestyksen vaatimia asioita tai tehtäviä. Epäonnistuminen on seurausta siitä että menestyksen vaatimia asioita tai tehtäviä ei olla toteutettu.

Epäonnistuminen on usein joko laiskuutta, fokusoinnin puutetta, tai yksinkertaisesti huonon idean toteuttamista. Kaikki bisnesideat eivät luonnollisesti ole hyviä ideoita.

Mitä menestys tarkemmin ottaen on?

Menestys on seurausta siitä että

 1. Määritellään mitä halutaan saavuttaa
 2. Suunnitellaan miten se saavutetaan
 3. Toteutetaan suunnitelma
 4. Katsotaan taaksepäin, analysoidaan tekemisiä
 5. Muutetaan suunnitelmaa tarvittaessa
 6. Saavutetaan tavoitteet, ja juhlitaan menestystä

Ajatellaan huippu-urheilua. Miten urheilija pääsee, ja lopulta voittaa Olympilaisissa?

Määrittelemällä mitä haluaa, suunnittelemalla strategian valmentajansa kanssa, toteuttamalla suunnitelmaa vuosien ajan, analysoimalla edistystä, ja muokkaamalla suunnitelmaa tarvittaessa.

Menestys, eli tavoitteiden saavuttaminen, on mahdollista kun sinulla on

 1. Massiivinen TAHTO menestyä
 2. Sitoudut missioosi 100%:sti, eli teet töitä todella lujasti takaiskuista huolimatta

Yrittäminen on jatkuvaa ongelmanratkaisua. Menestyvät ihmiset tietävät että polku menestykseen on täynnä sudenkuoppia joihin putoaminen johtaa takaiskuihin. Jokainen yrittäjä putoaa näihin sudenkuoppiin jossain vaiheessa, mutta menestyjän erottaa häviäjästä se että menestyjä aina löytää reitin ulos kuopasta, ja jatkaa matkaansa kohti tavoitetta tuulesta ja tuiverruksesta huolimatta.

SINULLA on kaikki mahdollisuudet menestyä.

Sinulla on kaikki mahdollisuudet saavuttaa sellaisiakin tavoitteita joista et uskalla edes unelmoida.

Sinulla on mahdollisuus menestyä hienosti jos

 1. Sinulla on massiivinen TAHTO menestyä
 2. Olet valmis SITOUTUMAAN ja tekemään lujasti töitä
 3. ET LUOVUTA

Jos fokusoidut johonkin asiaan 100%:sti, ja teet sen eteen töitä päivittäin, on VÄISTÄMÄTÖNTÄ että sinä opit ja kehityt, eli muutut aina vain paremmaksi siinä mitä teet.

Jos painat 200 kg, ja alat syödä oikeaa ruokavalioa, ja liikut säännöllisesti, on väistämätöntä että painosi putoaa. Suunnitelmasta poikkeaminen, ja menestyksen vaatimien asioiden toteuttamatta jättäminen johtaa epäonnistumiseen.

Kaikki on lopulta kiinni TAHDOSTA.

Jos sinulla on mielettömän voimakas tahto menestyä, sinä löydät kyllä ratkaisut ongelmiin joita matkalla vastaan tulee. Sinä löydät kyllä reitin mikä vie perille. Sinä löydät keinot päästä ulos sudenkuopista, ja jatkaa matkaa vaikka ylämäki olisi miten jyrkkä tahansa.

Jos sinulla ei ole tahtoa, et pääse perille.

Miksi useimmat ihmiset siis epäonnistuvat?

Koska heillä ei ole riittävästi tahtoa menestyä, eivätkä he sitoudu tavoitteen saavuttamiseen. Suurin osa ihmisistä on lopulta ihan tyytyväisiä nykytilaansa, eikä riittävän nälkäisiä muuttamaan tilannetta. Heillä ei myöskään ole riittävästi tahtoa sitoutua ja fokusoitua, vaan he pomppivat ideasta toiseen ensimmäisten vastoinkäymisten kohdatessa.

Tony Robbinsin mukaan on olemassa kaksi menestykseen johtavaa reittiä:

 1. Inspiraatio
 2. Epätoivo

Voimakas inspiraatio voi johtaa siihen että haluat kovasti saavuttaa jotain, ja teet sen eteen lujasti töitä.

Epätoivo taasen voi johtaa siihen että haluat palavasti pois nykytilanteesta, ja olet sen vuoksi valmis tekemään lujasti töitä muutoksen eteen.

Näistä kahdesta jälkimmäinen on voimakkaampi. Epätoivo on se mikä voi potkaista todella massiivisen muutoksen aluilleen.

Minun oma elämäni on muuttunut merkittävästi vuosien aikana.

Aivan pienenä olin todella epätoivoinen. Elin alkoholin huuruisessa ja vähävaraisessa ympäristössä missä kaikki koettiin ja nähtiin negatiivisena. Elämä oli henkisesti rajoittunutta ja masentavaa. Tiesin jo pienenä että haluan elämältäni jotain aivan muuta, mutta en tiennyt miten.

Olin hukassa omassa elämässäni vuosien ajan. Harhailin paikasta toiseen, elin useassa eri maassa, tein sitä sun tätä. Ideani ja suunnitelmani vaihtuivat nopeampaa kuin kuviot hedelmäpelissä.

Dokasin paljon, ja menetin vuosia epätoivoisessa sekoilussa. Olin hukassa.

Lopulta mittani tuli täyteen. Epätoivo kasvoi niin suureksi että minun oli PAKKO tehdä muutos elämääni. Olin niin ahdistunut että halusin väkisin löytää reitin ulos, ja niin lopulta myös tein.

Tänä päivänä olen aivan eri mies. Olen onnellinen ja vapaa. Olen vapaa päihteistä, palkkatyöstä ja kaikesta minkä koin rajoittavana ja hallitsevana. Olen vapaa tulemaan ja menemään miten haluan. Olen vapaa tekemään töitä missä haluan, kenen kanssa haluan, ja miten paljon haluan. Minulla on VAPAUS VALITA.

Useimpien ihmisten ongelmana on että he vain TOIVOVAT muutosta, mutta eivät ole valmiita sitoutumaan ja tekemään töitä sen eteen.

Toivominen ei tuo muutosta.

Vaikka miten kovasti toivoisit, ei mitään tapahdu jollet sinä itse tee niitä asioita joita muutos vaatii.

Vaikka miten kovasti toivoisit, ei painosi putoa, jos sinä itse et ole valmis muuttamaan ruokavaliotasi, ja liikkumaan enemmän.

Miten sinä varmistat oman menestyksesi?

OPISKELE.

Opiskele niitä jotka ovat menestyneet.

Jos haluat pudottaa painoa, opiskele niitä jotka ovat siinä hyvin onnistuneet.

Jos haluat kasata miljoonan omaisuuden, opiskele niitä jotka ovat jo tehneet sen.

Jos haluat muuttaa loppuelämäksesi Balille, opiskele niitä jotka ovat sen jo tehneet.

Opiskelu, uuden oppiminen, on avain menestykseen.

Kun puhun opiskelusta, en tarkoita sitä että kirjaudut sisään yliopistoon tai ammattikorkeaan. Sieltä et opi asioita joita tarvitset yrittäjänä menestymiseen.

Opiskelu tässä aihepiirissä on sitä että luet kirjoja, kuuntelet äänikirjoja ja podcasteja, katsot aiheeseen liittyviä videoita Youtubessa, osallistut valmennuksiin, ja verkostoidut menestyvien ihmisten kanssa.

Jos vietät elämäsi häviäjien kanssa, etkä koskaan paneudu uuden oppimiseen, miten ihmeessä voit löytää oikean reitin menestykseen polulla joka on täynnä sudenkuoppia?

Aloita siitä että luet ensimmäisen kirjan. Sitten toisen, kolmannen, jne.

Käy seminaareissa. Tapaa ihmisiä. Verkostoidu.

Lyöttäydy menestyvien ihmisten seuraan. Mahdollisuutesi menestyä heidän seurassa on miljoona kertaa suurempi kuin häviäjien joukossa.

Mitä sitten kun olet opiskellut?

Opiskele lisää, mutta määrittele myös mitä haluat saavuttaa.

Sinun täytyy tiedostaa missiosi LOPPUTULEMA.

Sinun täytyy tiedostaa mihin haluat päästä, ja mitä haluat saavuttaa. Määrittele siis tavoitteesi. Mitä selkeämpi tämä lopputulema sinulle on, sitä paremmin tiedostat mitä sinnun täytyy tehdä päästäksesi tavoitteeseesi.

”Clarity is power” – Selkeys on voimaa.

Tee töitä sen eteen että tiedostat täsmälleen mitä haluat saavuttaa. Suunnistajakaan ei voi koskaan päästä perille ellei hän tiedä täsmälleen seuraavan rastin sijaintia. Tämä on ensimmäinen tärkeä askel.

Kun tiedät mitä haluat saavuttaa, määrittele tavoitteesi. Rakenna SUUNNITELMA. Käytä siihen esimerkiksi työkalua ja menetelmää jota opetan webinaareissani.

Suunnitelman voima on siinä että massiivisen tavoitteen sijaan pilkot sen pienempii osiin jolloin pystyt näkemään mitä sinun täytyy konkreettisesti tehdä tänään, huomenna ja ylihuomenna ottaaksesi askeleita eteenpäin kohti tavoitettasi.

Suurrin osa ihmisistä epäonnistuu tavoitteidensa suhteen sen vuoksi että he eivät koskaan jaksa nähdä vaivaa sen pilkkomiseen pieniin osiin suunnitelman avulla.

Mitä seuraavaksi?

Lähde toteuttamaan suunnitelmaasi. Läjhde tekemään systemaattisesti ja kurinalaisesti juuri sitä mitä olet suunnitellut, äläkä poikkea suunnitelmastasi.

Huomaa, että tulet varmasti kohtaamaan vaikeuksia, takaiskuja, ja jopa epäonnistumisia. Kaikki menestyneet ihmiset ovat myös epäonnistuneet, ja ne jotka ovat menestyneet eniten, ovat myös epäonnistuneet eniten. Epäonnistuminen ja takaiskut ovat luonnollinen osa yrittäjän elämää, joten älä pelkää epäonnistumista. Se opettaa.

Kun toteutat suunnitelmaasi, katso taaksepäin esimerkiksi jokaisen viikon lopussa. Istu alas perjantaisin, ja mieti oletko toteuttanut suunnitelmaasi viikolla vai et. Mieti mitä voisit tehdä paremmin, ja päivitä suunnitelmaasi tarvittaessa, mutta älä pudota tai muuta taovitettasi. Tavoite pysyy samana, mutta polku jota pitkin siinne päästään voi muuttua matkan varrella.

Oman toiminnan analysointi ja arviointi on todella tärkeää. Sinun täytyy seurata edistystäsi, ja tehdä muutoksia jos selkeästi et ole matkalla kohti tavoitettasi.

Jos jatkat tällä tavalla vaikeuksista huolimatta, eräänä päivänä olet saavuttanut ensimmäiset tavoitteesi. Se on väistämätöntä kunhan et luovuta.

Mitä sitten kun olet saavuttanut tavoitteesi?

Juhli. Onnittele itseäsi, ja juhlista saavutustasi yhdessä läheistesi kanssa. Lähde matkalle, osta auto, osta kello, tee jotain mikä sinulle itselle on loistava tapa juhlistaa saavutustasi. Onnittele itseäsi, ja ole ylpeä suorituksestasi.

Sen jälkeen tee sama uudestaan. Aseta seuraava tavoite, ja lähde tekemään töitä sen eteen. Seuraavan tavoitteen saavuttaminen on helpompaa koska tiedät mitn prosessi toimii, ja koska olet jo saavuttanut yhden tavoitteen.  Seuraavan tavoitteen saavutat todennäköisesti nopeammin.

Miksi vain harva menestyy? Miksi se on niin vaikeaa useimmille?

Menestys on seurausta siitä että ollaan tehty menestyksen vaatimia asioita tai tehtäviä. Epäonnistuminen on seurausta siitä että menestyksen vaatimia asioita tai tehtäviä ei olla toteutettu.

Epäonnistuminen on usein joko laiskuutta, fokusoinnin puutetta, tai yksinkertaisesti huonon idean toteuttamista. Kaikki bisnesideat eivät luonnollisesti ole hyviä ideoita.

Sinulla on mahdollisuus menestyä hienosti jos

 1. Sinulla on massiivinen TAHTO menestyä
 2. Olet valmis SITOUTUMAAN ja tekemään lujasti töitä
 3. ET LUOVUTA

SINULLA on kaikki mahdollisuudet menestyä. Kaikki on kiinni omasta TAHDOSTASI.

Onnea matkaan!

Kommentit

kommenttia

About the Author

Marko Pyhäjärvi on Internet-markkinoinnin asiantuntija, konsultti ja valmentaja. Markon vahvuus on Facebook-mainonnassa ja sähköpostimarkkinoinnissa joita hän on tehnyt vuodesta 2007. Markon lähestymistapa mainontaan on analyyttinen ja ROI-hakuinen, sillä vain tuloksella on merkitystä. Marko opettaa strategiaansa suositussa Kickass-seminaarissa.

>

Menestyjäksi opitaan - ei synnytä!
Lataa ILMAINEN raportti 12 gurusta (esim. Tony Robbins), ja opi se yksi kaikkia menestyjiä yhdistävä tekijä (jolla on loputtoman suuri vaikutus tulevaisuuteesi).

x