Elämän lopussa kadumme vain niitä mahdollisuuksia joita emme hyödyntäneet

Mitä mietit kun valot viimeisen kerran sammutetaan?

Elinkö elämäni täysillä, vai haaskasinko mahdollisuuteni?

Olinko hyvä isä, äiti, mies, vaimo?

Kohtelinko muita hyvin vai huonosti?

Yksi asia jota ainakin itse uskon miettiväni viimeisellä hetkellä on juuri se että ”elinkö elämääni täysillä, vai haaskasinko mahdollisuuteni?”

Hyödynsinkö kaikki ne mahdollisuudet mitä minulle tarjottiin, vai olinko laiska, arka ja aikaansaamaton?

Yritinkö edes?

Elämää ei voi suunnitella 100%:sti. Emme koskaan tiedä nousemmeko aamulla sängystä viimeistä kertaa, mutta sen ei pitäisi estää meitä yrittämästä.

Elämä on kuitenkin huikea mahdollisuus kokea valtavia määriä hienoja asioita. Elämä on mahdollisuus kokea monia asioita yksin ja yhdessä muiden kanssa. Elämä on huikea mahdollisuus jakaa hetkiä muiden kanssa, ja saada aikaan valtavan hienoja juttuja.

Valitettavan moni kuitenkin haaskaa mahdollisuutensa vuodesta toiseen edes yrittämättä asioita joita oikeasti haluaisi elämässään tapahtuvan.

Moni meistä kaipaa muutosta elämäänsä. Moni kaipaa jotain aivan muuta. Moni on tyytymätön, ikävissään, depressiivinen, mutta ei silti edes yritä tehdä muutosta.

Miksi?

Koska moni pelkää muutosta.

Moni pelkää epäonnistuvansa. Moni pelkää menettävänsä jotain mitä ei välttämättä edes ole. Moni pelkää uutta ja erilaista. Moni pelkää riskejä.

Aivan. RISKEJÄ.

Mitä jos jotain ikävää tapahtuu? Mitä jos menetän rahat? Mitä jos menetän maineeni? Mitä jos menetän jotain muutakin?

Sanoin vaimolleni eilen, että lähden juoksemaan 15-20 kilsan lenkin, johon vaimo totesi, että ”Et sä voi sinne mennä! Siellä on ihan kamala pääkallokeli”.

”Mitä sitten?, totesin. ”Löydän kyllä kohdat joissa ei liukastele. Lähden ainakin kokeilemaan. Jos ei millään onnistu, tulen takaisin, mutta menen nyt ainakin yrittämään”.

Elämässä voi sattua mitä vain. Jos pelkäämme joka ainoaa haastetta ja ongelmaa, emme koskaan saa mitään aikaiseksi.

Jos juokseminen ja fyysisen kunnon kehitäminen on minulle tärkeä asia, en anna pienten haasteiden estää minua juoksemasta.

Jos oma bisnes on minulle tärkeä asia, en anna pienten enkä isompienkaan haasteiden estää minua onnistumasta.

Jos vapaus valita elämässä on minulle tärkeä juttu, en anna minkään tai kenenkään estää minua saavuttamasta sitä.

Elämä on ainutkertainen kokemus. En usko että synnyn tänne uudelleen lehmäksi käyskentelemään. Joka sekunti olen lähempänä kuolemaa. Joka sekunti minulla on vähemmän aikaa ottaa kaikki irti tästä huikeasta mahdollisuudesta.

Jos haluan elää elämääni täysillä, ja todeta että ”olipa aivan loistava matka” sillä hetkellä kun valot viimeisen kerran sammutetaan, en anna kenenkään tai minkään estää minua tekemästä kaikkea sitä mitä haluan.

Kovin moni elää elämäänsä ylivarovaisesti tiedostamatta että elämässä KAIKKI on riskialtista. Jokaisessa hetkessä on omat riskinsä, joko pienet tai isot riskit.

Se hetki kun synnymme on jo ensimmäinen riski. Tyttäreni napanuora oli kiertynyt synnytyksessä kaulan ympärille niin että hänet piti saada nopeasti ulos tukehtumisvaaran vuoksi. Puoli vuotta myöhemmin hän kävi lähellä kuolemaa rotavituksen vuoksi. Tänä pävänä hän treenaa taitoluistelua, ja välillä kaatuessaan on mm. iskenyt päänsä jäähän pahasti. Kaikesta huolimatta hän on superpositiivinen, ja elää elämäänsä täysillä. Hän tekee juuri sitä mitä kovasti haluaa positiivisella ja optimistisella asenteella.

Kauan sitten vietin talvet Ranskan Chamonixissa kiipeilemällä ja laskemalla vuoria kavereiden kanssa. Koimme huikeita hetkiä isoilla vuorilla. Riskit olivat välillä todella korkeat, ja valitettavasti muutamien ystävien kohdalla lumivyöry tai jäätikön railot veivät voiton, mutta emme missään johtaa antaneet haasteiden estää meitä tekemästä asioita jotka olivat siinä iässä itselle huikean tärkeitä. Kaikki ne kokemukset säilyvät mielessä loppuelämän ajan, ja edelleen tänäkin päivänä ne inspiroivat voimakkaasti.

Elämä on itse asiassa niin riskialtista että kukaan meistä ei selviä siitä hengissä… 🙂

YLIVAROVAISUUS on yksi muutoksen ja menestyksen jarruista.

Lopetin alkoholin käytön kokonaan kolme vuotta sitten, enkä sen jälkeen ole ottanut tippaakaan. En aio ottaa pisaraakaan enää koskaan elämäni aikana. Kolme vuotta sitten mietin, että ”voi kamala, enkö voi koskaan enää ottaa lasia viskiä?”

Muutos pelotti, mutta tahto parantaa omaa elämänlaatua merkittävästi oli suurempi. Tahto elää eläämääni positiivisemmin, rikkaammin ja onnnellisemmin voitti muutoksen pelon.

Ylivarovaisuus estää meitä saavuttamasta tavoitteitamme. Ylivarovaisuus itse asiassa estää meitä edes yrittämästä, ja kun emme edes yritä, katkeroidumme ja tylsistymme lopulta. Syytämme omasta surkeudestamme valtiota, hallitusta, veroja, sukulaisia, naapureita, jne.

Pitäisi pysähtyä ja katsoa peiliin.

Muutos lähtee ITSESTÄ.

Minä itse olen 100%:sti vastuussa omasta elämästäni ja muutoksesta. Vain minä itse voin parantaa omaa elämääni haluamaani suuntaan. Se ei ole kenenkään toisen vastuulla.

Älä pyydä elämältä turvallisuutta. Pyydä SEIKKAILUA!

Minun elämääni on mahtunut paljon ikävää aina isän alkoholismista omaani, mutta omalla tahdolla ja aktiivisuudella olen saanut vastapainoksi myös valtavan paljon arvokasta seikkailua niin vapaa-ajalla kuin bisneksessäkin.

Olen saanut mahdollisuuksia tavata huikean hienoja ihmisiä monista eri kulttuureista. Olen saanut nähdä auringon nousevan vuorten takaa kun astun ulos lumiluolasta 3500 metrin korkeudessa. Olen saanut kokea hienoja hetkiä hienojen ihmisten kanssa huikeissa paikoissa.

Kaikesta tästä olen kiitollinen, mutta haluan lisää niin kauan kuin tällä planeetalla taivallan. En tyydy elämään ”pienesti ja tylsästi”, vaan etsin seikkailua päivästä toiseen. Yksi pieni juoksulenkki Sipoonkorven maastossa voi olla mieleenpainuva seikkailu tuhansien juoksulenkkien joukossa, mutta sitäkään ei tapahdu jollen laita kenkiä jalkaan ja astu ovesta ulos riskeistä huolimatta.

Parempi elää 30 vuotta täyttä seikkailua kuin 100 vuotta tylsyyttä ja masennusta.

Jim Rohnin sanoin ”It’s not important how long you live, what’s important HOW you live”.

Pessimisti näkee ongelman jokaisessa haasteessa. Pessimisti minussa näkee kaiken negatiivisesti, kun taasen optimisti minussa näkee kaiken huikeana mahdollisuutena.

Haluatko elää elämäsi pessimistinä vai optimistina?

Pessimistille lasi on aina puolityhjä. Optimistille lasi on aina puolitäysi.

Miksi sama asia näkyy kahdelle eri ihmiselle niin eri tavalla?

Koska he katsovat asiaa kahdesta eri asenteesta lähtien. Toinen pessimistisesti, toinen optimistisesti. Tapa ja asenne jolla tarkastelemme asioita elämässä vaikuttaa vahvasti siihen miten oman elämämme elämme ja koemme.

Voisin ajatella, että ”Mitä sillä on väliä miten täällä eletään kun jonain päivänä kaikki loppuu? Auringosta tulee punainnen jättiläinen, ja se nielaisee maapallon. Tietoisuus loppuu, ja mistää ei jää mitään jäljelle”.

Pessimismin maksimointia. Tästäkin huolimatta otan kaiken irti elämästä niin kauan kuin se on mahdollista.

Köyhä ajattelu johtaa köyhään elämään. Rikas ajattelu johtaa rikkaaseen elämään.

Mieli on huikean voimakas. Se voi ohjata meidät joko todella köyhään ja ikävään elämään, tai rikkaaseen ja huikeaan elämään. Kaikki riippuu omasta asenteesta ja asennoitumisesta.

Jos SINÄ et kontrolloi omaa mieltäsi, joku toinen tekee sen.

Vuosi 2018 alkaa pian. Kysymys kuuluu, ”miten SINÄ voit saada kaiken irti alkavasta vuodesta, ja kuinka saavutat tavoitteesi?”

Järjestän täysin uuden koulutuksen verkossa, ja jälleen kerran täysin maksutta. Tässä koulutuksessa opetan sinua rakentamaan itsellesi todella jämäkän suunnitelman seuraavalle vuodelle, mutta koulutus ei pääty tähän. Opetan sinulle myös keinot saavuttaa suunnitelmassa asettamasi tavoitteesi.

Suurin osa ihmisistä asettaa itselleen tavoitteita, mutta ei koskaan niitä saavuta. Miksi? Koska heillä ei ole selkeää ja toimivaa SYSTEEMIÄ millä tavoitteet oikeasti saavutetaan. Tässä koulutuksessa opetan sinulle oman systeemini jolla olen saavuttanut tavoitteeni, ja jolla saavutan myös 2018 vuoden todella kovat tavoitteeni.

Koulutus pidetään netissä TORSTAINA klo 13-14. Varaa oma paikkasi tästä –> http://bit.ly/2Cdv4bE

Ikkunasta puskee sisään auringon valoa pitkän harmaan jakson jälkeen. On aika vetää juoksukengät jalkaan, ja suunnata metsään. Luvassa on pieni suuri seikkailu monien joukossa…

Kommentit

kommenttia

About the Author

Marko Pyhäjärvi on Internet-markkinoinnin asiantuntija, konsultti ja valmentaja. Markon vahvuus on Facebook-mainonnassa ja sähköpostimarkkinoinnissa joita hän on tehnyt vuodesta 2007. Markon lähestymistapa mainontaan on analyyttinen ja ROI-hakuinen, sillä vain tuloksella on merkitystä. Marko opettaa strategiaansa suositussa Kickass-seminaarissa.

>

Menestyjäksi opitaan - ei synnytä!
Lataa ILMAINEN raportti 12 gurusta (esim. Tony Robbins), ja opi se yksi kaikkia menestyjiä yhdistävä tekijä (jolla on loputtoman suuri vaikutus tulevaisuuteesi).

x